AKTA intră pe telefonie mobilă folosind reţeaua grupului Telekom

Operatorul de cablu devine cel de-al patrulea furnizor de servicii fix-mobil de pe piaţă.

Cel mai mare jucător independent de pe piaţa locală de cablu TV, care activează sub brandul AKTA prin două companii – Digital Cable Sys­tems (DCS) şi AKTA Telecom – va lansa la jumătatea acestei luni servicii de telefonie mobilă, devenind astfel cel de-al patrulea furnizor de servicii fix-mobil de pe piaţa locală, du­pă RCS&RDS, Telekom şi Orange. (more…)

Read more
0
Exit de 50 de milioane de euro către gigantul KKR pentru 3 români activi pe piaţa de cablu din Serbia. Americanii au cumpărat IKOM, un business fondat de români la începutul anilor 2000 cu bani din vânzarea către UPC a unei reţele de cablu din Suceava

Mihai Şotropa, unul dintre puţinii antreprenori locali care au intrat pe piaţa de cablu TV la începutul anilor ’90 şi care încă sunt activi în industrie, a vândut alături de ceilalţi doi asociaţi ai săi din România compania de cablu IKOM, înfiinţată la începutul anilor 2000 în Belgrad. Compania, care a ajuns între timp unul dintre cei mai mari jucători de profil din capitala Serbiei, a fost preluată de gigantul american KKR (Kohlberg Kravis Roberts), un fond de private equity cu investiţii în real estate, telecom, energie şi infrastructură. (more…)

Read more
0
Cum să eviți suprataxarea în „Roam Like at Home”

De la 15 iunie 2017, utilizatorii români care călătoresc temporar în țările UE, Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE) pot utiliza în roaming la fel ca acasă minutele, SMS-urile și datele naționale incluse în planurile tarifare și (extra)opțiunile asociate acestora, pentru consumul suplimentar în roaming aplicându-li-se tarifele naționale. Totuși, furnizorii pot stabili, cu respectarea reglementărilor europene, anumite limite rezonabile de utilizare a serviciilor în roaming în UE/SEE, pentru a preveni folosirea abuzivă sau anormală a „roam like at home”. Depășirea acestor limite poate conduce la plata unor suprataxe, ale căror valori sunt plafonate. Pentru detalii vezi video aici. (more…)

Read more
0