Discovery Communications urmează să achiziționeze Scripps Networks Interactive într-o tranzacție de tip cash-and-stock în valoare de 14,6 miliarde de dolari, sau 90 de dolari pe acțiune, informatie bazată pe prețul de închidere al companiei Discovery de vineri, 21 iulie.

Comentând dezvoltarea, David Zaslav, Președinte și CEO, Discovery Communications, a declarat: „Acesta este un nou capitol interesant pentru Discovery. Scripps este una dintre cele mai bune companii de media din lume, cu active formidabile, branduri puternice și formate binecunoscute. Business-ul nostru este despre povești extraordinare, personaje autentice și fani super-pasionați. Credem că împreună cu Scripps, vom crea o companie media mai puternică, mai flexibilă și mai dinamică, cu un motor global de conținut care poate fi optimizat și monetizat la maximum în rețelele, produsele și serviciile noastre in fiecare țară din întreaga lume „.

Kenneth W. Lowe, Președinte, președinte și CEO, Scripps Networks Interactive, este așteptat să se alăture Consiliului de Administrație Discovery în urma încheierii tranzacției. El a adăugat: „Prin pasiunea și dedicarea incredibililor noștri angajați și cu sprijinul familiei Scripps, am construit o companie de conținut de life-style care ajunge în viața consumatorilor în fiecare zi.

„Acest acord cu Discovery reprezintă o oportunitate de neegalat pentru ca Scripps să-și întăreasca pozitia de lider ca brand de life-style în întreaga lume și pe platforme de tip short-form, direct-to-consumer si streaming.”

În urma tranzacției, acționarii Scripps urmează să primească 90 de dolari pe acțiune, format din 63,00 USD pe acțiune (70%) în numerar și 27,00 USD pe acțiune (30%) în acțiuni Discovery de tipul Class C Common.

Autor: CHRIS DZIADUL

Link pentru redirectionare stire http://www.broadbandtvnews.com/2017/07/31/discovery-to-buy-scripps-for-14-6bn/#more-148940